Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a mers, vineri, la Spitalul de Arsuri, unde a discutat cu medicii şi conducerea unităţii medicale, ea declarând la final că este ”un moment zero”, că vor fi luate şi măsuri administrative, dar important e ca spitalul să funcţioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poate reputaţia spitalului a fost pe nedrept stricată, nu se ştie de ce şi cum. Problemele celelalte, legate de partea financiară, vor fi rezolvate, cu ajutorul Primăriei Sectorului 1, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, cu ajutorul CNAS. Deci, eu cred că acesta este un moment zero. Chestiunile administrative le vom discuta altfel, nu în faţa presei, pentru că vor fi nişte măsuri administrative, dar până una, alta, acest spital trebuie să trateze pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă ia în calcul demiterea conducerii spitalului, Sorina Pintea a răspuns: ”Deocamdată, nu discutăm despre asta. O demitere se face în urma unei evaluări, evaluarea tuturor. Bineînţeles, eu am evaluarea mea, am venit, am discutat cu cei de aici, cu zona medicală, medicii din acest spital. Şi, repet, aceşti oameni trebuie să muncească. Au în grijă foarte mulţi pacienţi cu foarte multe probleme. Asta este cel mai important în acest moment”.

Ea a precizat că nu s-a discutat despre salarii, ci doar de viitorul regulament al sporurilor. ”Le-am explicat câteva lucruri, dar pentru ei a fost mai importantă comunicarea. Cred că asta a lipsit sau poate că aşteptau să venim în întâmpinarea lor, am greşit şi noi ca şi minister”, a adăugat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a spus, despre datoria de un milion de lei, că problema este parţial rezolvată, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1.

Sorian Pintea a menţionat că, teoretic, nu s-au făcut servicii medicale din cauza închiderii secţiei de Terapie Intensivă pentru renovare, dar şi din alte cauze.

”Până una, alta, dacă nu prestezi serviciul medical, nu ai de unde să încasezi banii. Au fost nişte chestiuni care au fost lăsate şi care au trenat, dar astea se vor rezolva”, a completat ea.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că salariile au fost virate şi că nu se pune problema plăţii acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.