Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a discutat, miercuri, într-o videoconferinţă, cu directorii executivi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti despre reorganizarea circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în spitale. Astfel, se caută soluţii pentru creşterea accesibilităţii la serviciile medicale pentru pacienţii non-COVID-19 şi creşterea calităţii serviciilor oferite pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La videoconferinţă a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan.
 
Ministerul Sănătăţii arată, într-un comunicat de presă, că derulează în prezent un proces de centralizare şi analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza şi circuite separate pentru pacienţii non-COVID-19 şi, pe de altă parte, de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19.
 
"Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluţia pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienţii care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toţi ceilalţi pacienţi au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituţiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.