Violeta Alexandru a avut joi o videoconferinţă cu ministrul Muncii din Germania Hubertus Heil, iar discuţiile au vizat cooperarea bileterală în domeniul protecţiei lucrătorilor, anunţă MInisterul român al Muncii, într-un comunicat de presă. O altă temă dezbătută de cei doi vizează o colaborare la nivel european pentru a aplica mai eficient actualele drepturi ale lucrătorilor, inclusiv ale sezonierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Videonconferinţa celor doi a avut loc, în contextul în care vizita ministrului german al Muncii de joi a trebuit amânată în ultimul moment, din cauza evoluţiei cazurilor de Covid-19 din Bucureşti.
„În special în timpul pandemiei, ne propunem să intensificăm cooperarea dintre cele două ţări. Suntem de acord că munca nu trebuie să-i îmbolnăvească pe oameni - nici pe câmp, nici în abatoare, nici în altă parte! Toţi lucrătorii trebuie să beneficieze de condiţii corecte de muncă indiferent de tipul contractului încheiat. În Germania, drepturile lucrătorilor români trebuie respectate şi mai atent aplicate. În acest sens, Germania va face un pas important în ceea ce priveşte Legea privind sănătatea şi securitatea în muncă. Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare şi înregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum şi sancţiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor - acestea sunt cele trei tipuri de măsuri concepute pentru a preveni abuzul şi exploatarea în viitor.
De asemenea, dorim să ne unim forţele la nivel european pentru a aplica mai eficient actualele drepturi ale lucrătorilor, inclusiv ale sezonierilor. Ne propunem să realizăm progrese semnificative în acest domeniu prin proiectul Consiliului privind concluziile referitoare la lucrătorii sezonieri, document pe care am dori să-l adoptăm la Consiliul din octombrie al miniştrilor pentru ocuparea forţei de muncă şi politici sociale.
Suntem determinaţi în intensificarea cooperării bilaterale. Astăzi (joi - n.r.), am făcut acest lucru prin intermediul video-conferinţei, dar în viitorul apropiat sperăm să avem din nou întâlniri faţă în faţă. Programul comun de lucru al ministerelor noastre include o revizuire a protecţiei sociale şi o mai bună consiliere pentru lucrătorii români din Germania cu privire la drepturile lor, obiectiv ce va fi realizat simultan în cele două ţări.
România şi Germania sunt parteneri strategici importanţi, în prezent, dar şi pe termen lung. Ambele ţări aşteaptă cu nerăbdare să intensifice cooperarea constructivă în timpul Preşedinţiei Germaniei a Consiliului UE", potrivit unui declaraţii comune a celor doi oficiali transmisă de Ministerul român al Muncii.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.