Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că "nu mai există cotă unică în România cam de mult timp". În ceea ce priveşte propunerea PSD de schimbare a modului de impozitare prin introducerea impozitării progresive de anul viitor, ministrul arată că "deocamdată e o idee care va fi discutată în coaliţie", iar o astfel de măsură trebuie să îi sprijine în primul rând pe cei cu venituri scăzute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat luni seară, la Antena 3, despre posibilitatea renunţării la cota unică de impozitare şi trecerii la impozitul progresiv, ministrul Muncii a afirmat că "nu mai există cotă unică în România cam de mult timp".
 
"Nici acum nu mai avem cotă unică. Păi vreau să vă spun: pensionarii până în 2.000 de lei au impozit zero, ce depăşeşte 2.000 de lei au acel impozit 10%. Avem un impozit diferenţiat şi la societăţi comerciale: 16% pe profit, 1% pe venit. Avem, de altfel, şi taxarea pe sănătate, avem această măsură din pachetul Sprijin pentru România în care cei 200 de lei pe care-i punem la dispoziţia mediului de afaceri să-i dea angajaţilor peste salariul minim, care nu vor fi taxaţi, avem un salariu minim diferenţiat în construcţii. Acum, prin pachetul Sprijin pentru România, avem un salariu minim diferenţiat pentru agricultură şi industria alimentară. Mai avem cei din IT, care nu plătesc impozite. Iată că nu mai există cotă unică în România cam de mult timp”, a afirmat Marius Budăi. 
 
În ceea ce priveşte un viitor act normativ care să stabilească impozite diferenţiate, ministrul a explicat faptul că nu s-a discutat despre aşa ceva, deocamdată, el subliniind că impozitarea progresivă "deocamdată este o idee care va fi discutată în coaliţie”, iar dacă ea va fi agreată vor fi stabilite mai multe scenarii. 
 
"Nu avem nişte praguri stabilite, Marcel Ciolacu a spus că va solicita, la întâlnirea coaliţiei, a propus să avem şi această discuţie pe ordinea de zi. Această măsură trebuie să vină în primul rând şi în primul rând cu deduceri pentru cei din baza de jos, pentru că această criză loveşte în primul rând şi în primul rând în baza de jos a salarizării şi a pensiilor. Nu avem o decizie luată. (...) E o discuţie probabil care va fi pe masa coaliţiei şi se va vedea ce decizie va ieşi, Nu facem o impozitare la pensionari, nu aici este targetul nostru, noi trebuie să-i sprijinim pe pensionari”, a adăugat ministrul.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.