Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5.000.000 de dosare din sistemul public de pensii va fi folosit, începând de joi, în procesul de evaluare a dosarelor din toată ţara, după ce, în etapa de testare, au fost deja evaluate 820 de dosare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5.000.000 de dosare din sistemul public de pensii va fi folosit, începând de mâine, în procesul de evaluare a dosarelor din toată ţara", a anunţat Raluca Turcan, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a arătat că a participat, împreună cu reprezentanţi ai Casei Naţionale de Pensii şi ai celor teritoriale, la o demonstraţie a modului în care funcţionează noul soft şi care sunt paşii pe care îi presupune operaţiunea de evaluare a unui dosar.

"De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare şi ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susţinut al colegilor din casele de pensii din ţară, să ducem la bun sfârşit întregul proces de evaluare", a scris Turcan.

Ea a adăugat că au fost găsite soluţii pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru ca procedura să nu afecteze activitatea curentă a caselor şi nici efortul de recuperare a restanţelor în recalcularea dosarelor.

"I-am îndemnat pe toţi colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroşi în munca pe care o vor depune, pentru că de acurateţea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare. De altfel, softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcţie de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluţiei tehnice pentru colectarea datelor - softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii", a mai arătat Raluca Turcan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.