Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a putut da detalii, luni, cu privire la sursa banilor care vor fi alocaţi pentru majorările de salarii din sistemul de învăţământ. Budăi a afirmat că bugetul Ministerului Educaţiei va fi rectificat pentru a primi cele aproape trei miliarde de lei necesare creşterilor salariale cu care Guvernul a fost de acord după trei săptămâni de grevă a profesorilor. ”Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, a adăugat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marius Budăi a fost întrebat, luni după-amiază, la finalul şedinţei de Guvern, de unde va lua Executivul bani pentru salariile majorate ale cadrelor didactice, el neputând să dea un răspuns în acest sens. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
”S-a decis foarte clar că va fi suplimentat la rectificare bugetul Ministerului Educaţiei şi vor fi asigurate aceste sume. Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, a afirmat Marius Budăi. 
 
De asemenea, întrebat de unde a făcut Guvernul rost de bani, în condiţiile în care la începutul grevei oficialii Executivului explicau că nu sunt fonduri pentru majorările solicitate, Budăi a răspuns: ”Guvernul şi coaliţia politică a înţeles să rezolve această problemă, şi repet, pe asumare. Ne-am asumat să rezolvăm această problemă”. 
 
”Dacă ne uităm pe parcursul discuţiilor cu sindicatele, cerinţele s-au schimbat de la o zi la alta, de la o oră la alta, de la o discuţie la alta. Au fost mult mai multe solicitări, reveniri la solicitări, renunţări la solicitări”, a afirmat ministrul Muncii, întrebat de ce în urmă cu trei săptămâni Guvernul susţinea că nu poate acorda majorări salariale de 25% în educaţie, lucru care se întâmplă acum.
 
Budăi a explicat că în tot acest timp s-au purtat discuţii şi cu sindicate din alte domenii de activitate şi că s-au făcut majorări succesive de venituri pentru diferite categorii de angajaţi.
 
”Au fost luate mai multe măsuri, repetat. Asta s-a întins, într-adevăr, pe aceste trei săptămâni, dar noi nu am discutat numai cu sindicatele din educaţie şi, repet: s-au modificat solicitările de la zi la alta. Am înţeles să ne asumăm, să rezolvăm etapizat acest lucru pentru că, de la etapă la etapă, s-au modificat solicitările”, a susţinut ministrul Muncii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.