Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că persoanelor cu autism trebuie să li se ofere mai multe oportunităţi. ”De Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului, încurajez instituţiile publice şi companiile private să se gândească mai mult la modul în care privesc persoanele cu autism, să-şi facă timp să afle mai mult despre potenţialul lor şi să le dea şanse reale la o viaţă normală”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această zi este dedicată persoanelor cu autism, dar şi familiilor lor, care zi de zi fac eforturi uriaşe pentru a le ajuta să se integreze în societate. Persoanele cu autism au un potenţial enorm, majoritatea având calităţi vizuale, artistice sau intelectuale remarcabile. O societate cu adevărat accesibilă înseamnă recunoaşterea acestor abilităţi şi susţinerea acestor persoane pentru a-şi manifesta şi folosi aceste resurse valoroase pe care le au”, a arătat Marius Budăi, duminică, într-o postare pe Facebook, de Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului.

El a atras atenţia asupra importanţei ca persoanelor cu autism să li se ofere mai multe oportunităţi.

”Astăzi, de Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului, încurajez instituţiile publice şi companiile private să se gândească mai mult la modul în care privesc persoanele cu autism, să-şi facă timp să afle mai mult despre potenţialul lor şi să le dea şanse reale la o viaţă normală. Este important să oferim mai multe oportunităţi persoanelor cu autism, inclusiv în piaţa muncii”, a subliniat ministrul Muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.