Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că în România sunt înregistrate peste 3.000 de contracte de muncă ale unor cetăţeni din Ucraina, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate înainte de începerea invaziei ruse în ţara vecină. Conform ministrului, de la începutul războiului din Ucraina, în România au fost înregistrate 346 de contracte de muncă ale unor cetăţeni ucraineni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Odată cu izbucnirea acestui nefericit război am considerat de cuviinţă să dăm accesul pe piaţa muncii cetăţenilor din Ucraina, deci practic nu mai există nicio interdicţie, niciun aviz de la Consulatul din Ucraina, nicio oprelişte. Avem o problemă la nivelul de calificare. Gândiţi-vă că nu putem să... dau un exemplu poate la extremă, dar vă rog să-l înţelegeţi ca atare: nu putem să credem pe cuvânt un cetăţean indiferent de ce origine este, că este neurochirurg, de exemplu, să-l lăsăm să opereze pe creier fără să ştim care este meseria lui. Însă ce putem să facem? Putem să facem la meseriile care nu necesită o calificare atât de înaltă, printr-o declaraţie pe proprie răspundere şi o probă de lucru la întreprinzător direct, ai o meserie care nu necesită un nivel înalt de calificare am dat aceste posibilităţi. Unii din dumnealor au acte, alţii nu au acte. În acest moment avem contracte înregistrate 3.012 contracte de cetăţeni ucraineni, iar o parte erau de dinainte de război, 346 practic sunt contracte noi de cetăţeni ucraineni de la începutul războiului şi până acum”, a afirmat Marius Budăi, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.
 
El a spus că este vorba despre locuri de muncă care erau pe piaţa muncii din România şi erau libere, nefiind create pentru anumiţi cetăţeni, subliniind că "nu condiţionează nimeni o angajare în afara celor condiţionate de lege şi mă refer aici la profesie, nivel de studii şi aşa mai departe”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.