Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a discutat, în prima zi a vizitei de lucru pe care o face în Germania, cu oficiali germani despre problemele cu care se confruntă muncitorii români din această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a început, luni, o vizita oficială în Germania, având programate discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner, şi vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuţii cu reprezentanţii Uniunii Fermierilor Germani.

"În debutul vizitei de lucru, demnitarul român a avut deja o întrevedere cu şeful Proiectului Faire Mobilitat, domnul Dominique John, şi cu  Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiaşi proiect. Discuţiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislaţiei muncii şi al condiţiilor contractuale, dar şi sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizaţii îl acordă cetăţenilor români prin reţeaua de consiliere a Fair Mobilitat", arată Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Violeta Alexandru a cerut informaţii privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condiţiile de cazare, precum şi despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condiţiile de muncă.

Tot în cursul acestei zile este programată şi întrevederea cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

Vizita de lucru în Germania se va încheia marţi seară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.