Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a făcut miercuri un apel la toţi turiştii care achiziţionează o vacanţă prin agenţie de turism, pe care îi roagă să verifice dacă touroperatorii respectivi le-au plătit mai departe cazarea şi biletele de avion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să fac un apel către agenţiile de turism în general: în momentul în care o agenţie detailistă plăteşte către un touroperator, cum era de exemplu Omnia, şi vinde aceste pachete către o persoană fizică, rog să verifice mai departe – pentru că există această posibilitate – dacă cazările au fost achitate de către touroperatori şi ca turistul să fie în siguranţă, să plece mai departe”, a declarat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-o conferinţă de presă.

Acesta a rugat şi cetăţenii care cumpără pachete turistice să mai facă încă o verificare la unitatea de cazare, dar şi la compania aeriană cu care trebuie să se deplaseze, să se asigure că totul este în regulă.

”Este necesar, pentru că trebuie să fim siguri că vom pleca mai departe în vacanţă”, a adăugat oficialul.

Dobre precizează totodată că situaţia Omnia Turism este cea mai mare pagubă în turism de după Revoluţie, iar ANAF va face în perioda următoare un control la agenţia de turism.

Oficialul a precizat că, doar pentru perioada 17 octombrie - 31 decembrie 2017, au mai fost încasaţi aproximativ 433.000 de euro de la 202 turişti, persoane fizice şi juridice care trebuiau să plece în excursie.

”Nu se mai poate, compania nu mai are aceşti bani”, a afirmat ministrul.

Iar pentru anul 2018, Omnia a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane euro pentru 8.500 de clienţi, persoane fizice şi juridice.

”Cred că este cea mai mare pagubă realizată de o agenţie de turism de după Revoluţie încoace. Este un lucru grav, cu toate că din punctul de vedere al activităţii totul funcţiona perfect. Dar nu înseamnă că toate agenţiile sunt de genul acesta. Exclus!”, a spus ministrul.

În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasaţi deja de agenţie din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

De asemenea, ministrul Turismului i-a sfătuit pe toţi cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenţiei au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăţi.

”Este un caz unic, pentru că s-a întâmplat dintr-o dată”, a spus ministrul Mircea Dobre.

Patronul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni. Acesta locuia singur şi nu avea copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.