Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, marţi, că sistemul de trasabilitate pentru transportul transfrontalier al deşeurilor a dus deja la urmărirea a 114.000 de tone de deşeuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am urmărit, deja, traseul a 114.000 de tone de deşeuri reciclabile intrate în ţară, prin sistemul de trasabilitate pentru transportul transfrontalier al deşeurilor, pus în funcţiune anul trecut. Un număr de 91 operatori au fost înrolaţi în sistemul RoAFM şi am asigurat trasabilitatea a 8.319 de tranzacţii înregistrate”, a transmis, marţi, ministrul Mediului,

Tanczos Barna afirmă că aceste deşeuri au fost controlate la frontieră de 350 de comisari ai Gărzii de Mediu, împreună cu Poliţia de Frontieră.

”Ne-am asigurat, astfel, că intră în ţară doar acele cantităţi care ajung la reciclare şi aduc valoare economiei autohtone. Datorită sistemului de trasabilitate, 3.400 de tone de deşeuri neînregistrate sau neconforme au fost oprite la graniţă”, a mai transmis ministrul.

Acesta anunţă, de asemenea, că scopul rămâne neschimbat: ”Nu vom permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei”.

”Anul acesta venim cu o îmbunătăţire a sistemului şi, pentru a preveni încercările de a ocoli legea, pregătim o reglementare mai clară privind produsele second-hand. Vor intra în ţară doar acele haine sau electrocasnice care, într-adevăr, pot fi refolosite”, a mai precizat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.