Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat joi, în urma scandalului legat de proiectul de lege privind construcţiile pe spaţiile verzi, că va participa personal la Comisia de Mediu, pentru a se asigura că acea lege nu aduce atingere spaţiilor verzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de ministru al Mediului, mi-aş dori să avem cât mai multe spaţii verzi şi cu atât mai mult ca ele să se regăsească în mijlocul oraşelor şi nu în alte părţi. Din acest punct de vedere, Ministerul Mediului nu poate fi decât un susţinător al suprafeţelor cât mai mari de spaţiu verde. Înţeleg că acea lege a fost scoasă de pe ordinea de zi şi voi participa personal la Comisia de Mediu şi echilibru ecologic şi la celelalte comisii din Camera Deputaţilor, pentru că acolo se află legea la vot final, pentru a mă asigura că acea lege nu aduce atingere spaţiilor verzi”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

El a făcut referire şi la legea care a trecut de Parlament, prin care pădurile din jurul Bucureştiului nu vor mai putea fi tăiate, arătând că este iniţiator printre alţii, al acestui proiect.

”Eu cred că este foarte important ca Bucureştiul, şi poate nu doar Bucureştiul, pentru că sunt convins că şi alte oraşe din România ar trebui să beneficieze de astfel de centuri verzi, unde fondul forestier de acolo să intre într-un factor de protecţie, adică să nu mai fie exploatări de masă lemnoasă şi proprietarii de pădure să fie compensaţi, din acest punct de vedere”, a spus Fechet. 

Ministrul a precizat că încă sunt în discuţii cu specialiştii pentru a evalua impactul de mediu şi mai ales cât va dura până când această lege, odată intrată în vigoare  şi speră să intre cât mai repede, va produce efecte pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti.

”Dacă introducem în zonă de protecţie o pădure din Snagov sau din Mogoşoaia, probabil că pe Bulevardul Magheru din Bucureşti, calitatea aerului, dacă nu venim şi cu măsuri suplimentare şi Bucureştiul are încă de implementat un plan integrat pentru calitatea aerului. Dacă nu venim cu măsuri suplimentare, s-ar putea să nu fie suficient să îmbunătăţim calitatea aerului din Bucureşti, care suferă din mult mai multe motive decât modul de exploatare a fondului forestier din împrejurimi.”, a spus Fechet. 

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi că în comisia de mediu din Camera Deputaţilor s-au adoptat amendamente care spun că nu trebuie să mai existe spaţii verzi private în Bucureşti şi în România, pentru că obligă municipalitatea să dea bani pentru expropierea terenurilor private care au spaţii verzi sau le obligă să dea autorizaţii de construcţie. Vorbim de 4 sau 5 miliarde de euro, pentru expropriere, bani pe care nu îi vom avea niciodată, a mai spus primarul.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.