Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar "propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"După informaţiile false privind poluarea aerului - combătute astăzi în repetate rânduri de specialiştii MMAP - au apărut speculaţii şi în privinţa riscului de poluare a Mării Negre. Riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă", a afirmat Tanczos Barna.
 
El a precizat că specialistii MMAP monitorizează permanent calitatea apei la nivel naţional, inclusiv la Marea Neagră.
 
Datele furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus arată că, în următoarele zile, deasupra României concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, a anunţat, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie. De asemenea, particulele în suspensi vor fi în limitele normale. La rândul lor, reprezentanţii DSU au reclamat că mesajul despre prezenţa unui nor toxic este fake-news.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.