Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că va propune coaliţiei de guvernare adoptarea unui program de sprijin prin care persoanele care folosesc lemn drept combustibil să beneficieze de o subvenţie de 150 de lei pentru fiecare metru cub de lemn de foc cumpărat cu factură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Anul acesta a fost o presiune foarte mare pe piaţa lemnului, pe preţ. A crescut preţul lemnului şi la lemnul de foc, şi la lemnul industrializat. Am pregătit un program de sprijin pentru cetăţeni, îl vom prezenta săptămâna viitoare coaliţiei, vom propune 150 de lei sprijin pentru fiecare metru cub de lemn cumpărat cu factură, oficial. Vom propune ca toţi cetăţenii care cumpără lemn de foc să beneficieze de acest sprijin”, a afirmat ministrul Mediului, joi seară, la TVR.
 
Tanczos Barna a adăugat că a discutat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi este în pregătire este un sistem informatic pentru implementarea unui astfel de program. El a menţionat că speră ca propunerea să fie aprobată până la sfârşitul lunii viitoare, subliniind că implementarea acesteia depinde de resursele bugetare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.