Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate, importate în mare parte din vestul Europei, a scăzut anul acesta cu peste 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pe de o parte, numărul înmatriculărilor de maşini noi, de generaţie nouă, a crescut cu 24%, ceea ce e o cifră îmbucurătoare. Pe de altă parte, încă o veste bună, pentru Ministerul Mediului cel puţin, a fost aceea că numărul autoturismelor second-hand, aduse de obicei din vestul Europei, a scăzut pentru prima oară cu 21% anul acesta faţă de prima jumătate a anului trecut”, a afirmat Mircea Fechet marţi seară, la TVR Info. 
 
El a precizat că vestea cea mai bună privind înmatriculările de autovehicule o reprezintă faptul că se înregistrează o creştere cu 57% a numărului de autoturisme electrice şi plug in hybrid, numărul acestor autovehicule înmatriculate în acest an ajungând la aproximativ 10.000. 
 
Ministrul a explicat că voucherul acordat de România pentru autoturismele electrice este ”aproape cel mai mare” din Uniunea Europeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.