Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a referit la situaţia gropii de gunoi din Parcul Naţional Bucegi, descoperită de comisarul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, precizând că nu a fost informat de acesta despre situaţia respectivă. Ministrul consideră că asemenea lucruri trebuie rezolvate la faţa locului şi nu pe Facebook, precizând că va dispune un control pentru lămurirea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tánczos Barna a fost întrebat, marţi, ce ştie despre groapa de gunoi improvizată în Parcul Naţional Bucegi din zona Sinaia. 
 
"Am văzut disputa dintre domnul primar şi domnul comisar general, aştept un raport cu privire la situaţia de la faţa locului. Cu siguranţă dacă îl ascult pe domnul primar nu este o depozitare de deşeuri, dacă îl ascult pe domnul comisar general este o catastrofă locală pentru că s-au depozitat deşeuri acolo, aştept raportul să văd despre ce este vorba exact, dacă sunt deşeuri sau nu sunt deşeuri. De depozitat s-a depozitat ceva acolo. Întrebarea este ce s-a depozitat”, a explicat ministrul.
 
Întrebat de unde aşteaptă raportul, Tánczos Barna a răspuns: "Facem raport cu Corpul nostru de control în urma disputei din presă dintre domnul primar şi domnul comisar general. M-am întors după două săptămâni de teren şi voi dispune control acolo. Am văzut, recunosc, cam târziu acea dispută, domnul comisar general nu m-a informat, din păcate, şi disputa a ajuns în presă. Aceste lucruri tehnice trebuie rezolvate la faţa locului de către echipe tehnice, nu pe Facebook, nu pe internet şi nu pe comunicate de presă aşa cum s-a întâmplat acolo. Nu este modalitatea bună de rezolvare a problemelor, cu siguranţă expertiza tehnică este cea care trebuie să demonstreze cine are dreptate”. 
 
Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirma că a descoperit, în staţiunea Sinaia, o groapă ilegală de gunoi amplasată în Parcul Natural Bucegi şi care ar fi fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor.
 
"Vorbim de o carieră abandonată care se găseşte în Parcul Natural Bucegi şi care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor. Mai nou, o parte din deşeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundaţie în dezvoltări imobiliare, ceea ce e şi mai crunt. Şi am filmat cu nonşalanţă nişte oameni care duceau acolo deşeuri din construcţii, din construcţii de infrastructură, construcţii care erau puse în artă în baza unui contract întocmit cu Primăria şi la dispoziţia primăriei”, afirma şeful Gărzii Naţionale de Mediu.
 
Berceanu susţinea că a surprins un camion cu deşeuri, iar cei care depozitau i-au spus că "primarul le-a oferit această oportunitate” celor care au depozitat în parcul natural deşeurile, deşi acest lucru este infracţiune. 
 
Conform acestuia, în groapa ilegală a fost găsit bitum de 10-15 centimetri grosime, care ar proveni din asfaltările din oraş, pentru că localnicii nu folosesc bitum la construcţia din gospodării. Şeful Gărzii de Mediu a catalogat situaţia drept "noaptea minţii”. 
 
Berceanu preciza că analizează posibilitatea depunerii unei plângeri penale din cauza acestei situaţii.
 
Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, l-a atacat, într-o postare pe Facebook, pe comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, pe care l-a denumit "comisar online", spunând că acesta ar fi trebuit să îşi folosească atribuţiile şi să amendeze. Oprea a negat existenţa gropii de gunoi la care face referire Berceanu.

Primarul oraşului Sinaia s-a filmat într-o zonă de pădure, despre care susţinea că este locul în care şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a descoperit, în urma unei sesizări primite pe Facebook, o groapă ilegală de gunoi care ar exista cu acceptul autorităţilor locale.

În postarea de pe reţeaua de socializare, primarul liberal al staţiunii Sinaia îl ataca pe şeful Gărzii de Mediu.

”Din păcate, în acest moment Garda Naţională a încăput pe mâna unui comisar online, iar ieri am fost pus în faţa unui fapt nemaiîntâlnit în munca administrativă: tu, ca şi comisar online, să faci un control, să pretinzi un flagrant şi să nu iei niciun fel de măsuri, nu pot să-mi explic cum se întâmplă. Vreau să înţeleg de ce nu şi-a folosit prerogativele pe care le are ca şi comisar al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a stopa acţiunea ilegală pe care a constatat-o şi doar a încercat să regizeze, mai întâi pe Facebook, iar după aceea la o televiziune, intervenţia prin care efectiv el atacă oraşul Sinaia. Eu cred că atunci când cineva încalcă legea trebuie luate măsuri imediate şi drastice”, afirma Vlad Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.