Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că nu ar susţine implementarea unei noi taxe pentru autovehiculele poluante, cu o vechime mai mare de 15 ani, însă consideră că o soluţie ar fi sprijinirea celor care deţin astfel de autovehicule şi care, din motive sociale, nu îşi permit să le schimbe cu unele nepoluante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"România trebuie să găsească o soluţie, fără doar şi poate. Nu putem deveni cimitirul maşinilor poluante din Europa. Trebuie să găsim o soluţie să scoatem din circulaţie cât mai multe maşini mai vechi de 15 ani, este o obligaţie asumată de România prin PNRR faţă de Comisia Europeană. Eu cred, sincer, că nu putem să mergem pe varianta taxei auto sau taxei de poluare care la un moment dat a şi picat la Curtea Europeană de Justiţie. Trebuie să mergem cu un program de susţinere a celor care vor renunţa la aceste maşini vechi, poluante şi ieftine pentru că trebuie să-i ajutăm să aibă o alternativă şi să-şi cumpere maşini mai puţin poluante. Asta în cazul în care, din motive sociale, acea familie nu-şi permite să îşi cumpere o maşinăm mai puţin poluantă. Sistem de tip Rabla, dar cred că este nevoie de un sprijin special pentru maşinile mai vechi de 15 ani, astăzi, programul Rabla se referă la maşini mai vechi de 8 ani”, a declarat Tanzcos Barna, miercuri după-amiază, la Digi FM.
 
Ministrul Mediului a susţinut că autorităţile locale pot încuraja, prin diverse măsuri, populaţia să renunţe la maşinile vechi, el dând exemplul localităţii Sfântu Gheorghe, unde administraţia locală acordă 3.000 de lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani predată Primăriei şi unde, de la începutul acestui an, peste 500 de autoturisme vechi au fost predate pentru acest bonus.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.