Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a referit la execuţia bugetară a ministerului, precizând că sunt capitole unde se află la 98%, iar altele nu sunt la 90%, precizând că se bucură că este aşa, deoarece în anumite domenii a avut grijă să nu cheltuie banul public şi să fie mai reticent. "Sunt şi domenii unde era nevoie de o implicare mai serioasă a instituţiilor din subordine", a precizat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tánczos Barna a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, care este situaţia execuţiei bugetare la Ministerul Mediului. 
 
"Sunt capitole unde suntem la 98% execuţie bugetară dusă la maxim, sunt capitole unde nu suntem la 90% şi mă bucur că nu suntem la 90% pentru că în anumite domenii am avut grijă să nu cheltuim banul public şi să fim mai reticenţi. Sunt şi domenii unde era nevoie de o implicare mai serioasă a instituţiilor din subordine. Am pe masă această analiză, o analizez împreună cu colegii mei şi vom reface bugetele pentru următoarele luni în funcţie de capacitatea instituţională a fiecărei instituţii subordonate de a pune în practică ceea ce au visat la începutul anului pentru că în funcţie de această capacitate putem avea discuţii şi cu domnul prim-ministru pe rectificare bugetară”, a explicat ministrul.
 
El a precizat că este nevoie de sprijin bugetar pentru prevenirea inundaţiilor. 
 
"Ceea ce pot spune acum că din punctul nostru de vedere pentru a preveni inundaţiile în continuare pe amenajări de râuri, pe amenajări de diguri, este nevoie de sprijin bugetar. Avem domeniul nutrienţilor unde avem un program care merge bine, de prevenire a scurgerilor din ferme şi gunoi de grajd în pânza freatică şi programul merge bine, cu Banca Mondială şi acolo o să solicităm sprijin. Şi vor fi situaţii unde vor avea grijă ca, la salarii, la cheltuieli de funcţionare, să ţinem lucrurile sub control”, a afirmat Tánczos Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.