Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a solicitat Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenţă (IGSU) să verifice toţi operatorii economici din domeniul gestionării deşeurilor, în ceea ce priveşte securitatea la incendiu. "Ministerul face eforturi uriaşe pentru ca deşeurile să fie colectate selectiv şi să ajungă în unităţi autorizate şi nu putem să acceptăm ca în asemenea unităţi să se producă astfel de incidente. Încă aşteptăm rezultatele controalelor ISU cu privire la cauza producerii evenimentului de la Glina", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea vine după ce, miercuri, a izbucnit un incendiu puternic la un centru REMAT din Glina, judeţul Ilfov.

"Este absolut inadmisibil ca, la un agent economic autorizat, să se întâmple aşa ceva. Ministerul face eforturi uriaşe pentru ca deşeurile să fie colectate selectiv şi să ajungă în unităţi autorizate şi nu putem să acceptăm ca în asemenea unităţi să se producă astfel de incidente. Încă aşteptăm rezultatele controalelor ISU cu privire la cauza producerii evenimentului de la Glina. Agenţii economici şi autorităţile din domeniul protecţiei civile au însă datoria, în primul rând, să prevină astfel de situaţii. Astăzi, am cerut IGSU să realizeze, prin structurile sale, controale la toţi operatorii care activează în domeniul colectării, sortării, depozitării sau reciclării deşeurilor, dezmembrărilor auto etc. Avem o legislaţie foarte clară în ceea ce priveşte securitatea la incendiu şi este nevoie de o atenţie deosebită în acest sector economic, unde orice astfel de eveniment poate aduce prejudicii asupra mediului şi sănătăţii umane", a declarat ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, el a dispus ca Agenţia Naţionala pentru Protectia Mediului - ANPM să furnizeze IGSU lista tuturor agenţilor economici autorizaţi în acest domeniu de activitate, în vederea începerii controalelor tematice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.