Ministrului Mediului, Costel Alexe, a anunţat, marţi, că nu există un motiv de îngrijorare pentru cetăţenii României că ar putea fi afectaţi de incendiul de la Cernobîl, precizând că direcţia vântului în zona respectivă este şi spre ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă fumul de la Cernobîl ar putea ajunge şi în ţara noastră.

"În momentul de faţă, ceea ce se întâmplă la Cernobîl, regretabil de altfel, cu acel incendiu de pădure, direcţia vântului sub o formă sau alta este şi spre ţara noastră, spre continentul european. Astăzi nu este motiv de îngrijorare pentru cetăţenii României că ar putea să fie afectaţi de incendiul de acolo”, a declarat Costel Alexe.

Peste 400 de pompieri ucraineni luptă împotriva unui important incendiu în zona de excludere de la Cernobîl, iar autorităţile vor să liniştească, însă organizaţia Greenpeace avertizează că incendiul, care face ravagii de la 4 aprilie, se apropie periculos de centrală şi de află la ”aproximativ 1,5 kilometri” de arca ce acoperă reactorul care a explodat în aprilie 1986, relatează AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.