Ministrul Mediului, Tanzos Barna, anunţă, joi seară, că proiectul ”Curăţăm România” va fi prelungit cu o lună, acţiunile de ecologizare urmând a avea loc şi în luna mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prelungim cu o lună campania naţională ”Curăţăm România”, astfel acţiunile de ecologizare şi conştientizare vor continua şi în luna mai. Mă bucur să văd că această campanie începe să devină o mişcare civică în multe părţi ale ţării: am văzut o implicare exemplară a multor instituţii, organizaţii civile, elevi şi voluntari, cărora le mulţumesc pentru efortul depus. Îi felicit în special pe angajaţii Apelor Române şi a direcţiilor silvice Romsilva care au organizat sute de acţiuni de ecologizare, şi agenţiile de mediu şi gărzile de mediu care au coordonat aceste acţiuni la nivel judeţean”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Mediului.  

Tanczos Barna a precizat că a decis continuarea campaniei ”pentru că ne dorim o ţară fără deşeuri abandonate”.  

”Sunt încă cantităţi uriaşe de deşeuri abandonate ilegal. De aceea dăm posibilitatea tuturor autorităţilor publice, ONG-uri şi voluntari să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de curăţare şi luna următoare”, a mai transmis ministrul.  

Administraţiile locale pot depune în continuare cereri de finanţare pentru acţiunile de ecologizare. (https://bit.ly/finantareCampanie).  

În funcţie de numărul locuitorilor se acordă sume între 3.000 şi 30.000 de lei. Până în prezent 230 de UAT-uri au depus cereri de finanţare pentru acţiuni de curăţare. 

Campania va fi completată şi cu controale tematice. După 1 iunie autorităţile competente vor demara controale în acele zone şi localităţi unde nu s-au organizat acţiuni de ecologizare. 

Secretarul de stat Bogdan Balaniscu, coordonatorul campaniei naţionale ”Curăţăm România!”, a precizat că 350.000 de kg de deşeuri au fost colectate până acum, fiind organizate peste 800 de acţiuni.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.