Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, avansează mai multe ipoteze în care Dosarul 10 august poate continua, după clasarea dată de Tribunalul Bucureşti în dosarul deschis de DIICOT. Una dintre ipoteze este cea conform căreia Ministerul Justiţiei poate sesiza Inspecţia Judiciară pentru verificarea respectării procedurilor administrative din timpul cercetării penale, altă ipoteză se referă la formularea unei noi cereri de reluare a urmăririi penale în cazul identificării de probe noi, iar o altă ipoteză este formularea de cereri de intervenţie în dosarele deschise de victimele violenţelor din 10 august 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Niciodată nu am comentat hotărârile instanţei (...) Dar nu putem să ne facem că nu vedem ce a văzut o lume întreagă, ce s-a întâmplat în 10 august. Odată cu publicarea motivării ordonanţei de clasare, eu cred că împreună cu Ministerul Justiţiei – am avut o discuţie cu domnul ministru, la apelul domnului preşedinte Klaus Iohannis – un grup de lucru format din structurile noastre, din secretariatul general de la MAI şi Ministerul Justiţiei s-au întâlnit şi eu pot să spun în felul următor, dar este o ipoteză: Ministerul Justiţiei poate sesiza Inspecţia Judiciară pentru verificarea respectării procedurilor administrative din timpul cercetării penale. Asta pe de o parte. De asemenea, dacă sunt identificate probe noi, se poate formula o nouă cerere de reluare a urmăririi penale. Aici, până la urmă, din punctul meu de vedere, este un act de voinţă pe care trebuie să-l manifeste atât Ministerul Justiţiei, cât şi Ministerul Afacerilor Interne. Eu sunt dispus, prin toate structurile noastre, să contribuim la acest demers, sediul materiei, fără să pasez responsabilitatea este, evident, la Ministerul Justiţiei şi în momentul în care în urma analizării atente a motivării vom avea un punct de vedere, el trebuie să fie prezentat public”, a declarat Lucian Bode, marţi seară, la TVR.
 
Ministrul de Interne a avansat, de asemenea, posibilitatea formulării unei cereri de intervenţie în interesul celor care au procese, în cadrul cauzele deschise separat de victimele violenţelor din 10 august 2018. 
 
"Din punctul meu de vedere, chiar dacă ordonanţa de clasare este foarte clară, eu cred că românii, şi nu numai, nu pot să înţeleagă: ce s-a întâmplat pe 10 august, se pune punct şi a terminat”, a adăugat ministrul de Interne.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.