Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a întâlnit marţi cu omologul său italian, Matteo Salvini, printre subiectele discutate fiind colaborarea şi cooperarea poliţienească şi preluarea, de către România, a preşedinţiei Consiliului UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministru de Interne italian s-a aflat în vizită în România.

Cei doi oficiali au discutat, la sediul Ministerului de Interne, despre viitorul european al celor două state, despre comunităţile de italieni şi, respectiv români din România şi, respectiv Italia, despre cooperarea în domeniul securităţii, despre consolidarea cooperării poliţieneşti prin intermediul ataşaţilor şi prin continuarea trimiterii în misiune în Italia a poliţiştilor români.

De asemenea, Carmen Dan şi Matteo Salvini au vorbit despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

„Preşedinţia română nu va avea o misiune uşoară, dar va fi pe deplin angajată să acţioneze ca un veritabil mediator imparţial şi un facilitator de consens”, a declarat Carmen Dan.

Potrivit MAI, în ultimii ani, 89 de poliţişti români au fost în misiune operativă în Italia, iar în perioada următoare va fi trimis la post la Roma un alt ataşat de afaceri interne.

În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii, ministrul Carmen Dan a exprimat toleranţă zero faţă de infractori, în timp ce ministrul italian a subliniat că nu va judeca întreaga comunitate română din Italia prin prisma acţiunilor unora dintre ei şi a spus că apreciază colaborarea foarte bună dintre cele două ministere.

„Comunitatea română în Italia este mai mare de un milion de persoane şi este evident că greşelile celor puţini nu trebuie să se răsfrângă asupra celorlalţi, care sunt mulţi, şi mulţumesc autorităţilor române, serviciilor de securitate, care şi-au adus contribuţia la identificarea urmăriţilor. Mulţumesc şi pentru gradul de securitate asigurat, în România, miilor de cetăţeni italieni şi investitorilor italieni”, a spus ministrul de interne italian.

În ceea ce priveşte preşedinţia română a Consiliului UE, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la subiecte prioritare din domeniul afaceri interne, dialogul pe aceste teme urmând să fie continuat cu ocazia unei noi întâlniri pe care au convenit să o aibă la Roma

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.