Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, va semna Contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, în valoare de 250 de milioane de euro. Costul total al proiectului depăşeşte 420 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului de Finanţe, Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, semnarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 250 milioane de euro, destinat construirii Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, precum şi acordarea împuternicirii de semnare ministrului Finanţelor.

"Asigurarea finanţării necesare dezvoltării sistemului sanitar şi îmbunătăţirii serviciilor de sănătate publică reprezintă un pas important către normalitate. Pandemia Covid-19 ne-a arătat, încă o dată, necesitatea modernizării infrastructurii sanitare din România şi voi face tot ce îmi stă în putere, ca ministru de Finanţe, să mă asigur că sectorul de sănătate va primi sprijinul de care are nevoie", a subliniat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Ministerul Sănătăţii va coordona construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi pe o perioadă de aproximativ 7 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este de 84 de luni de la data semnării contractului de finanţare. Conform documentaţiei tehnico-economice, costul total net al acestui proiect este de 420,9 milioane de euro, din care aproximativ 60% va fi finanţat prin împrumutul ce urmează a fi contractat cu Banca Europeană de Investiţii, iar restul de 40% de la bugetul de stat şi din fonduri nerambursabile.


Realizarea a trei din cele opt spitale regionale, respectiv Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, a fost iniţiată de Ministerul Sănătăţii şi va fi finanţată din fonduri europene nerambursabile. Costul total estimat al acestor investiţii este de cca. 1,6 mld. euro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.