Ministrul Familiei Gabriela Firea anunţă înfiinţarea unei direcţii care să se ocupe de susţinerea copiilor cu familiile plecate la muncă în străinătate, precizînd că pPeste 12.000 de copii au ambii părinţi plecaţi, numărul celor cu un părinte plecat e de şase ori mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Copiii românilor plecaţi la muncă peste hotare nu trebuie neglijaţi! O ultimă statistică arată că peste 12.000 de copii au ambii părinţi departe de casă, într-o altă ţară , şi au rămas în grija bunicilor, fraţilor mai mari sau a altor rude. Numărul copiilor rămaşi în ţară cu doar unul dintre părinţi este de şase ori mai mare. Neoficial, aceşti copii sunt mult mai mulţi! Cu gândul la ei am înfiinţat, în premieră în România, o direcţie în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse care să se ocupe de susţinerea copiilor care provin din familii plecate la muncă în străinătate. În primul rând, trebuie să ştim de ei şi vom sprijini primăriile şi consiliile judeţene să-i numărăm chiar pe toţi. Avem nevoie şi de ajutorul instituţiilor care sunt în legătură directă cu românii de peste graniţe", a scris Firea pe Facebook..
Ea precizează că a avut o întâlnire de lucru cu Gheorghe Cârciu, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
"De 30 de ani are contact cu românii din Diaspora şi gândim împreună politici publice pentru a le face mai uşoară despărţirea de casă şi ţara natală. Pentru început, includem copiii rămaşi în ţară în proiectul taberelor pe care Departamentul pentru Românii de Pretutindeni le organizează anual copiilor din Diaspora. Trei mii de copii merg în fiecare an la mare sau la munte, în România", afirmă Gabriela Firea.
Ea precizează că o prioritate rămâne modificarea legii privind protecţia şi drepturilor copilului prin care să fie reglementată desemnarea unei persoane responsabile de creşterea unui copil ai cărui părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.
"Practic, ne asigurăm că ştim în fiecare clipă cine se îngrijeşte de aceşti copii, dacă au toate condiţiile necesare unei creşteri frumoase", explică ministrul..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.