Guvernul pregăteşte o nouă lege a educaţiei, iar documentul ar urma să fie trimis în Parlament în septembrie 2018, a anunţat, luni, la RFI, ministrul Liviu Pop. Întrebat de ce ar trebui să aibă încredere elevii şi părinţii în vorbele sale, Liviu Pop a răspuns: “Pentru că unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar dacă nu am vorbele la mine întotdeauna, am faptele la mine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Pop vorbeşte despre viitoarea lege a educaţiei: “Prin programul de guvernare, anul viitor, în septembrie, vom înainta Parlamentului un nou proiect de lege a educaţiei naţionale, o lege aplicabilă şi dezbătută în Parlament. Actuala lege a educaţiei naţionale a fost angajată prin răspundere şi vedem că deja a fost modificată în peste o treime din corpul ei”.

Reamintindu-i-se că a existat un pact politic naţional, semnat de toate partidele, ministrul a răspuns: “Din păcate, cei care erau atunci în Executiv nu au fost capabili să coreleze pactul cu realitatea şcolii româneşti”.

Ce va conţine viitoarea lege a educaţiei? “Ţintele pe care noi le urmărim prin legea educaţiei naţionale sunt legate de reducerea abandonului şcolar, corelarea şcolii cu piaţa muncii, în aşa fel încât un absolvent de şcoală în învăţământ liceal sau universitar să-şi găsească foarte repede loc de muncă pe piaţă şi în acelaşi timp să aibă capacitatea şi competenţele necesare adaptării noilor locuri de muncă pe care evident economia le-ar avea”, spune Liviu Pop.

Întrebat, la RFI, de ce ar trebui să aibă încredere elevii şi părinţii în vorbele sale, în condiţiile în care au mai fost şi alţi miniştri ai Educaţiei care au vorbit de corelarea şcolii cu piaţa locurilor de muncă şi nu s-a schimbat nimic, Liviu Pop a răspuns: “Pentru că unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar dacă nu am vorbele la mine întotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot să spun că i-am petrecut în şcoala românească, alături de funcţiile pe care le-am ocupat vremelnic mă fac şi mă determină, alături de echipa PSD-ALDE, să venim cu soluţii concrete pentru sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.