Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat că prin legiel educaţiei îşi dorescă să generalizeze învăţământul tehnologic dual până în 2027, iar rutele liceale, cele trei, teoretic, vocaţional, tehnologic, conferă şanse egale de acces în învăţământul superior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrarea educaţiei pe elev are ca bază o schimbare de paradigmă, nu mai vorbim de curriculum la decizia şcolii ci la decizia elevului, din oferta şcolii. Ne dorim ca elevii şi familiile lor să aibă mai mult de spus în ceea ce înseamnă materiile din această plajă opţională”, a precizat Deca.

”De asemenea, portofoliul educaţional devine un instrument cheie în susţinerea elevilor. El are şi un rol hotărâtor împreună cu recomandările consilierului şcolar în ceea ce înseamnă orientarea pe o filieră sau alta sau după liceu, orientarea către o profesie sau pentru învăţământ universitar”, a spus ea.

Ne dorim să recunoaştem învăţarea în toate formele ei, recunoaştem şi certificăm mai bine, inclusiv în portofoliul şcolar, educaţia extraşcolară, în condiţiile în care cunoaşterea nu mai vine dintr-o singură sursă.

”Rutele liceale, cele trei, teoretiv, vocaţional, tehnologic, conferă şanse egale de acces în învăţământul superior”, a mai spus ministrul, precizând că şi bacalaureatul se bazează pe profilul liceal, dând tuturor şansa dacă au acest potenţial să urmeze un program de învăţământ superior să poată face acest lucru”, a explicat ea.

”Ne dorim să generalizăm învăţământul tehnologic dual până în 2027, asta înseamnă că orice program de învăţământ tehlologic se va realiza în strânsă cooperare cu un angajator, tocmai pentru a garanta alinierea curriculei şi a avea sprijin efectiv pentru cei care se înscriu în aceste programe şi o perspectivă pentru angajare ulterioară”, a spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.