Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că la deschiderea anului şcolar 2020-2021 peste 800 de şcoli – unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora – au toalete în curte, ea adăugând că din punctul său de vedere sunt „foarte multe”. Anisie face un apel către primari să se implice şi să ajute şcoala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt foarte multe şcoli, nu numai din mediul rural, ci sunt şi şcoli din mediul urban, care au nevoie de resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire. (...) Sunt primari care sau implicat dar sunt şi primari care în acest moment nu ajută şcolile”, a declarat ministrul Educaţiei sâmbătă, la B1 Tv. 
Întrebată câte unităţi de învăţământ au toaleta în curte, ea a arătat că este vorba despre 836 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau clădiri arondate acestora.
„Am spus ”foarte multe” pentru că pentru mine înseamnă foarte mult 836 de unităţi de învăţământ care încă mai au toaletele în curte”, a adăugat Monica Anisie.
Aceasta a precizat că autorităţile publice locale pot achiziţiona containere sanitare pentru şcolile care nu au băi cu apă curentă, iar banii vor fi decontaţi prin Ministerul Fondurilor Europene şi a făcut un apel către toţi primarii să se implice.
„Mai este timp în aşa fel încât copiii să nu aibă de suferit,. Sunt copiii noştri, ai tuturor”, a mai afirmat Anisie, adăugând că aceasta este şansa primarilor să arate că reprezintă comunităţile din care fac parte.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.