Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a precizat că nu există risc de holeră pe litoralul românesc şi a adăugat că Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că nu există un astfel de risc în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu există risc de holeră pe litoralul românesc! În ciuda zvonurilor şi informaţiilor nefondate care s-au perpetuat în ultimele zile în rândul turiştilor şi în mass-media, INSP - Institutul Naţional de Sănătate Publică, care monitorizează atent calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră”, precizează postarea de sâmbătă pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

„Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi - Institutul Naţional de Sănătate Publică, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa şi Direcţia de Sănătate Publică Tulcea. Turiştii sunt în siguranţă!”, a explicat Ştefan Radu Oprea.

Ministrul PSD sfătuieşte persoanele care sunt îngrijorate cu privire la riscul epidemiologic, „să se informeze din surse oficiale, unde datele sunt actualizate la zi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.