Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat vieri trecerea taberelor de tineret de la MTS la autorităţile locale, finalizarea conceptelor pentru creşe moderne, precum şi mai multe investiţii în judeţul Covasna, printre care un centru balneoclimateric la Covasna şi un bazin de înot didactic la Întorsura Buzăului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taberele de tineret din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului vor fi trecute în administrarea autorităţilor publice locale, a anunţat vineri ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, la o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor şi cu primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád.

 

Ministrul a mai subliniat că reforma instituţională pentru eficientizarea şi descentralizarea serviciului public este o prioritate pentru ministerul pe care îl conduce, în acest sens reluâbnd informaţia potrivit căreia ministerul a publicat un proiect de act normativ privind reforma instituţională a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), unitate subordonată MDLPA, prin desfiinţarea structurilor intermediare ale acestuia.

Un alt anunţ făcut de Cseke Attila este cel potrivit căruia conceptele pentru creşe au fost pregătite, iar lucrările de construcţii vor fi demarate încă din acest an.

„Conceptul creat pentru creşe este unul care se ridică la aşteptările anului 2021 şi vor fi modificate şi reglementările în vigoare din domeniu. Avem nevoie de o reţea de creşe moderne, iar legislaţia trebuie să servească acest scop”,  a spus ministrul Dezvoltării.

România se află pe ultimul loc din UE privind numărul de locuri disponibile în creşe pentru copiii de vârsta de sub trei ani. În timp ce în România sunt suficiente locuri pentru mai puţin de 4% dintre copii, în Danemarca acest procentaj se ridică la 70%.

Despre investiţiile demarate în judeţul Covasna, ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a precizat:  ”Spitalul de pneumonie Sfântu-Gheorghe  va avea o clădire nouă, dar municipiul va beneficia şi de o nouă infrastructură sportivă complexă. Bazinul de înot din Târgu-Secuiesc va fi finalizat din fonduri de la bugetul central, iar în localitatea Covasna va fi construit un centru multifuncţional balneoclimateric. Baraoltul va avea o nouă sală de sport cu 180 de locuri în tribune, iar la Întorsura Buzăului va fi construit un bazin de înot didactic”.

”Lucrăm de mult timp cu domnul ministrul Cseke Attila, care, acum câţiva ani, în calitate de ministru al sănătăţii, a realizat investiţii importante în judeţul Covasna, iar acum, fiind ministrul dezvoltării, susţine cu fermitate planurile noastre privind dezvoltarea judeţului, asumând proiecte importante care vor influenţa pe termen lung progresul întregului judeţ” – a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, adăugând că delegaţia ministerului a avut o serie de întâlniri cu primarii din diferitele microregiuni ale judeţului Covasna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.