Ministrul de Interne Marcel Vela a comentat luni, la sediul MAI, declaraţiile şefului DSU Raed Arafat referitoare la plecarea din funcţie şi la presiunile care îl vizează, spunând că ”nu este domnul Arafat centrul Universului”, că salvarea nu o face Raed Arafat când se întâmplă ceva, ci o fac profesioniştii din DSU. De asemenea, solicitat să comenteze anunţul lui Arafat potrivit căruia ia în calcul plecarea din ţară, a invocat principiul liberei circulaţii, pe care îl respectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul Universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament - de la pompieri, de la salvatori, de la SMURD, de la toţi cei care se implică - şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister", a declarat ministrul de Interne.

”Sunt liberal şi respect opiniile tuturor referitoare la libera circulaţie”, a replicat Vela, când i s-a spus că Raed Arafat a invocat inclusiv posibilitatea de a pleca din ţară.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a declarat duminică seară, la Antena 3, că nu demisionează şi că poate fi demis dacă asta se doreşte. el a spus că poate reveni la UPU Târgu Mureş, tot aşa cum ar putea pleca din ţară.

„Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum ”de prea mult timp este, a îmbătrânit, să vină tinerii” sau ”a făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai ştie, trebuie să plece” au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat după apariţia faimosului film înainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut şi l-a dat abia atunci”, a declarat Arafat.

El a precizat că sunt destule oportunităţi în altă parte, unde nu îl consideră bătrân.

”Şi sunt convins că în secunda în care zic: ”Sunt liber”, o să vină şi altele. Varianta a treia ar fi să stau la UPU Târgu Mureş, dar după o lună, două o să mă toace. Probabil că asta o voi face după ce se decide, plecarea din ţară. Nu există altă alternativă. Eu nu accept poziţii date, la nivel statal. Nu negociez poziţii. Dacă este să mă duc afară, mă duc pe efort propriu”, precizat Raed Arafat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.