Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că la protestele care au avut loc marţi faţă de OUG prvind modificarea codurilor penale au participat aproximativ 45.000 de persoane, în timp ce miercuri au ieşit în stradă 200.000 de persoane în întreaga ţară, cea mai mare prezenţă înregistrându-se la Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Iaşi, Craiova, Baia Mare şi Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a explicat, joi, înre-o declaraţie de presă, că la Bucureşti numărul maxim de demonstraţi a fost înregistrat la ora 21.00, fără însă a spune câţi oameni s-au aflat la acel moment în Piaţa Victoriei.

Ministrul a precizat că au avut loc manifestaţii în 70 de localităţi din 39 de judeţe, în 13 cazuri acestea fiind avizate şi în alte 30 de situaţii fiind vorba despre marşuri de protest, încheindu-se în totalitate la ora 1 noaptea.

Conform ministrul Dan, în toată ţara au fost implicaţi în acţiunile legate de manifestaţii 7724 de lucrători MAI: 4403 poliţişti, 3223 de jandarmi şi 98 de lucrători pentru situaţii de urgenţă. La Bucureşti au fost 1567 de lucrători ai Ministerului de Interne: 1156 de jandarmi, 351 de poliţişti şi 60 de lucrători pentru situaţii de urgenţă. 

Carmen Dan a susţinut că în seara zilei de 31 ianuarie, când a fost adoptată OUG privind codurile penale, în toată ţara au protestat peste 45.000 de persoane, 20.000 fiind în Bucureşti.

"În seara zilei de 31 ianuarie, în Piaţa Victoriei din Capitală şi în alte 32 judeţe din ţară, s-au desfăşurat acţiuni de protest la care au participat peste 45.000 persoane, din care aproximativ 20.000 de manifestanţi în Municipiul Bucureşti. Acestea s-au derulat, în general, în mod paşnic fără a fi înregistrate evenimente deosebite", a afirmat Ministrul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.