Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că a emis, marţi, un ordin prin care mai multe direcţii, între care cea de protecţie internă, cea anticorupţie din MAI, dar şi Corpul de control sau Direcţia de comunicare trec din coordonarea unui secretar de stat în directa coordonare a deţinătorului portofoliului. "Sunt conştient îmi va crea mult mai multe bătăi de cap, dar îmi asum acest lucru pentru că eu cred să sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonarea a ministrului”, susţine Lucian Bode.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi am luat o decizie şi anume am luat decizia ca, ţinând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor Guvernului în domeniul afacerilor interne este ministrul Afacerilor Interne şi ţinând cont de faptul că în prerogativele ministrului Afacerilor Interne nu erau şi coordonarea anumitor structuri importante din minister – şi aici mă refer la Corpul de Control al ministrului, Direcţia de audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de comunicare – aceste structuri, prin ordinul ministrului, au fost trecute de astăzi în coordonarea ministrului Afacerilor Interne, direct în coordonarea ministrului", a declarat Lucian Bode, marţi, la B1 Tv. 
 
Lucian Bode a explicat că în anul 2016 ministrul de Interne de la acea vreme a trecut aceste structuri în coordonarea ministrului de resort, iar în decembrie 2019 fostul ministru Marcel Vela a trecut, prin ordin, aceste structri în coordonarea secretarului de stat responsabil cu ordinea publică. 
 
"Aşa a fost abordarea atunci. Eu am avut o discuţie cu mai mulţi factori importanţi din minister şi am ajuns la această concluzie, cred eu, sănătoasă, dar sunt conştient că în acelaşi timp îmi va crea mult mai multe bătăi de cap, dar îmi asum acest lucru pentru că eu cred să sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonarea a ministrului”, a adăugat Lucian Bode.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.