Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi-a început, joi, conferinţa de presă prezentând o listă a unor persoane, jurnalişti şi politicieni, despre care a spus că s-au implicat în promovarea online a acţiunilor de protest şi că "pe site-urile de socializare au fost postate inclusiv adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, fapt care a accentuat presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ieri (miercuri, n.r.), acţiunile de protest au fost promovate pe reţele de socializare, în special pe pagina grupului Corupţia ucide, prin evenimente sub titulatura „Nu legii graţierii şi amnistiei”. Cu această ocazie, am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice pentru susţinerea acestor proteste în stradă”, a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, la începutul conferinţei de presă.

Carmen Dan a precizat şi numele acestora: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Şercan, Lucian Mândruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe.

Ministrul a adăugat că adresele unor lideri politici, dar şi numerele de telefon ale miniştrilor au fost făcute publice pe reţelele de socializare, cu toate că acestea sunt date cu caracter personal, protejate prin lege.

"Ne-am confruntat cu situaţia în care, pe site-urile de socializare au fost postate adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, fapt care a accentuat presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă. Respectivele informaţii erau protejate de legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea, ele au devenit publice. Şi eu am fost una dintre persoanele care au avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje şi telefoane repetate”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat joi, la Parlament, că solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, deoarece este „depăşită de situaţie”, iar faptul că a prezentat „o listă neagră” a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă „un atac la adresa libertăţii de exprimare şi a democraţiei”.

"Faptul că ministrul de Interne în urmă cu puţin timp a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac la adresa libertăţii de exprimare şi a democraţiei. Credem că asemenea practici comuniste nu îşi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne. Este inacceptabil un asemenea comportament, îi recomandăm să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamă suferinţă din partea celor incluşi cândva pe asemenea liste de ameninţare”, a completat preşedintele executiv al PMP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.