Ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului şef DNA revocarea detaşării din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările făcute publice de fostul deputat Vlad Cosma, comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere aspectele apărute în spaţiul public, ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului şef DNA revocarea detaşării din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova. Este vorba de comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela", anunţă miercuri Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Decizia a fost însă luată marti, după cum precizează MAI. 

Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef.

Numele celor doi poliţişti au fost indicate de către fostul deputat Vlad Cosma ca făcând parte din ceea ce el a numit "grupul infracţional" de la DNA Ploieşti.

"Multe persoane au prezentat dovezi în 2017 despre procurorul Portocală Zdreanţă, despre abuzurile făcute de acesta, despre pasiunea pe care o avea pentru ea. Din acest grup înfracţional fac parte Onea Lucian, procuror-şef DNA Ploieşti, celebrul procuror suspendat Negulescu, adjuncta şefului DNA Ploieşti, poliţiştii judiciari Mihai Iordache, Florea Gabriela. Scopul lor era să fabrice dosare. În acest mod a fost promovat Mircea Negulescu, la fel şi Onea Lucian în cadrul Colegiului DNA Bucureşti. Procurorul Onea Lucian mi-a spus cum îi va face pe Victor Ponta, pe Sebastian Ghiţă şi că sora mea va fi arestată. I-am spus că accept, doar ca sora mea să nu fie arestată", a povestit Vlad Cosma la Antena 3.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.