Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că propunerea pentru postul de şef al Statului Major al Armatei este nelegală, însă nu şi de ce. Leş a mai declarat că nu ştie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciucă, atât timp cât legea spune că aceasta se face la propunerea ministrului Apărării, cu avizul premierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-a spus că propunerea e nelegală şi că nu întruneşte condiţiile legale, am întrebat de ce şi nu mi-a spus”, a afirmat ministrul Apărării.

Gabriel Leş a spus că toţi militarii au un renume foarte bun şi că nu vrea să discute despre capacitatea generalului Ciucă şi activitatea pe care acesta a avut-o.

”Cutuma a fost să nu se prelungească mandatele. În 28 de ani s-a prelungit o dată, când unul dintre şefii Statului Major a îceput cu un an şi ceva mai târziu mandatul”, a explicat ministrul motivul pentru care nu a vrut să prelungească mandalui lui Nicolae Ciucă.

În privinţa propunerii pe care a făcut-o pentru conducerea Armatei, ministrul Apărării a spus că Dumitru Scarlat a fost şef al Forţelor Terestre mai bine de 3 ani de zile, a fost locţiitor al şefului Statului Major General şi are experienţă pentru că în momentul de faţă este la post la NATO şi UE.

În legătură cu celelalte propuneri respinse în CSAT, Gabriel Leş a explicat că era vorba de unele mutări ale unor generali pe posturi, inclusiv pentru a-i face loc generalului Ciucă să rămână consilier al ministrului şi să rămână în sistem.

Referitor la afirmaţia preşedintelui Iohannis că este o situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării, ministrul Apărării a comentat: ”Dânsul doar atâta ştie, fără să spună care sunt argumentele”.

”Nu ştiu care a fost argumentul legal al semnării unui astfel de decret, când legea spune clar: la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul primului ministru. Dar acesta este un aspect pe care o să-l vedem într-un timp foarte scurt”, a mai declarat Gabriel Leş referindu-se la prelungirea mandatului generalului Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerile ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Armatei pentru generalul Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.