Negocierile cu firma General Dynamics privind achiziţionare de transportoare blindate se află în faza finală, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem în faza finală a negocierii cu General Dynamics pentru transportoarele blindate. Foarte multă lume a întrebat de ce nu am semnat contractul la finele anului trecut. Răspunsul este cât se poate de clar, pentru că nu negociasem suficient şi pentru că am dorit să avem o negociere cât mai bună pentru ca statul român să beneficieze de un preţ corect pentru transportoare. Sperăm ca săptămâna aceasta să închidem negocierile cu General Dynamics şi să putem anunţa semnarea contractului", a afirmat Mihai Fifor. 

El a precizat că programul de investiţii pentru înzestrare se desfăşoară conform planificării. Ministrul speră ca săptămâna viitoare să fie adus în Guvern proiectul privind achiziţionarea rachetelor HIMARS, urmând ca la începutul sesiunii parlamentare acesta să fie aprobat de Legislativ.

Potrivit ministrului, proiectul privind corvetele multifuncţionale este aproape finalizat, iar documentele pentru cel de-al doilea sistem Patriot vor fi semnate anul acesta.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.