Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, l-a vizitat, sâmbătă, pe militarul român rănit în Afganistan, la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, şi i-a înmânat medalia conferită de preşedintele Iohannis, precum şi un stilou şi o scrisoare din partea premierului Dacian Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am trăit în această dimineaţă (sâmbătă, n.r.), la Centrul Medical Regional Landstuhl, unul din cele mai însufleţitoare momente din viaţă. L-am văzut şi am avut o discuţie chiar foarte alertă cu proaspătul sergent major Bogdan Dragomir, bravul nostru militar care a supravieţuit din schimbul de focuri de sâmbăta trecută de la Kandahar", a scris Mihnea Motoc pe pagina lui de Facebook.

Potrivit ministrului Apărării, militarul român se reface repede şi este extrem de bine tratat şi îngrijit.

"Am fost onorat să îi înmânez medalia atestând Ordinul ce i-a fost conferit de Preşedintele României Klaus Iohannis, o scrisoare personală şi un stilou din partea Primului Ministru Dacian Ciolos, precum şi să transmit urările de bine pe care domniile lor m-au însărcinat să le comunic", a adăugat Motoc.

Ministrul le-a mulţumit responsabililor americani ai centrului medical şi i-a urat sergentului major Bogdan Dragomir să se întoarcă acasă cât mai curând.

"Mulţumesc în mod deosebit comandantului Spitalului, James Laterza şi domnului Jeffrey Frazier, pentru atenta şi sensibila îndrumare a îngrijirilor acordate militarului nostru şi apreciez profesionalismul şi atenţia manifestată de întreg personalul de la Landstuhl.
Bogdan Dragomir e acolo în condiţii cât se poate de apropiate de casă. Îl aşteptăm însă cât mai grabnic acasă cu adevărat şi gata de acţiune", se mai arată în mesajul ministrului Apărării.

Militarii Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost ucişi, iar Bogdan Dragomir a fost rănit, pe 7 mai, când persoane purtând uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar.

Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintat post mortem în gradul de sublocotenent şi au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, ei urmând a fi declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.