Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, l-a primit joi, 2 februarie, la sediul MApN, pe ambasadorul Statului Qatar la Bucureşti, Osama Yousef A.A. Alqaradawi, discuţiile vizând în principal stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, inclusiv din perspectiva Qatarului ca stat partener al Alianţei Nord-Atlantice, dar şi prin prisma altor formate internaţionale la care România este parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit MApN, pe timpul întrevederii au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, inclusiv din perspectiva Qatarului ca stat partener al Alianţei Nord-Atlantice, dar şi prin prisma altor formate internaţionale la care România este parte. ”Astfel, a fost evidenţiat interesul reciproc pentru dezvoltarea cadrului juridic existent între cele două state, precum şi pentru identificarea unor domenii de interes comun care să contribuie la creşterea nivelului cooperării bilaterale, având în vedere atât valorificarea eficientă a resurselor, cât şi o raportare coerentă şi concretă la provocările mediului de securitate internaţional”, mai transmite MApN. De asemenea, în cadrul discuţiilor, ministrul apărării naţionale a evidenţiat implicarea şi eforturile României pentru sprijinul multidimensional acordat Ucrainei. La finalul întrevederii, cei doi oficiali şi-au exprimat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar în scopul dezvoltării cooperării în domeniul apărării, mai afirmă ministerul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.