Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vizitat vineri Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu”, unde a promis că unitatea medicală va beneficia de investiţii în reabilitarea clădirii şi pentru aparatura medicală, urmând să fie găsită o soluţie şi pentru implicarea Consiliului Judeţean Timi în această investiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de vineri al Ministerului Apărării, Mihai Fifor s-a întâlnit cu echipa managerială a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” din Timişoara, a apreciat modul în care se realizează actul medical şi a promis că va sprijini în continuare realizarea lucrărilor de reabilitare a unităţii şi de dotare cu aparatură medicală modernă şi performantă.

 ”Vom face acest lucru în anul în curs, dar şi în perspectivă, cu investiţii planificate pentru perioada 2018-2020”, a spus Fifor.

Ministrul Fifor a vorbit şi despre problemele în asigurarea continuităţii activităţii la nivelul microstructurilor medicale şi nemedicale ale spitalului, din cauza lipsei sau fluctuaţiei de personal generate de trecerile în rezervă. "Pentru rezolvarea acestor situaţii, ministrul a subliniat strategia de acţiune pe termen scurt şi mediu în ceea ce priveşte procesul de management al resurselor umane”, mai arată sursa citată. 

În cadrul discuţiilor, au fost prezentate măsurile deja adoptate pentru creşterea numărului de locuri în învăţământul superior medical militar, în vederea acoperirii deficitului de personal în secţiile medicale prioritare şi îmbunătăţirii calităţii actului medical, beneficiari fiind atât cadrele militare, cât şi pacienţii din mediul civil.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra a declarat, de asemenea, că CJ Timiş îşi doreşte să identifice, alături de Ministerul Apărării, o soluţie pentru ca administraţia judeţeană să se implice în modernizarea clădirii spitalului.

”Deschiderea mea este totală în privinţa îmbunătăţirii actului medical cu atât mai mult cu cât avem un parteneriat solid cu Ministerul Apărării Naţionale cu care colaborăm pe mai multe proiecte, inclusiv pentru construirea de locuinţe pentru militari”, a declarat Dobra.

El a susţinut că până în 2020 Spitalul Militar va beneficia de investiţii în reabilitarea clădirii şi de fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală modernă.

Clădirea în care funcţionează Spitalul Militar Timişoara a fost construită cu un nivel, în anii 1764 – 1766 şi a fost supraetajată în perioada 1817 - 1818. În 1849, a fost bombardată şi apoi refăcută în 1894. Clădirea se află în apropierea centrului oraşului Timişoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.