Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a depus coroane de flori la catafalcurile celor trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” morţi după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie din Argeş şi a transmis condoleanţe familiilor acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Ţuţuianu a mers, duminică dimineaţă, în judeţul Argeş, în localităţile unde sunt depuşi cei trei militari - Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader.

Ministrul a prezentat condoleanţe familiilor sublocotenenţilor (post-mortem) şi a depus coroane de flori la catafalcurile acestora.

"Vestea morţii lor, pe drumul de întoarcere din misiunea executată la Cincu, a căzut ca un trăsnet în familiile lor şi printre prietenii şi colegii, cei care i-au cunoscut şi apreciat ca luptători şi ca oameni. În cumplitul accident din Valea Urdii, Armata a pierdut trei militari de elită, toţi veterani ai teatrelor de operaţii, bărbaţi puternici şi mândri, crescuţi la şcoala aspră a luptătorilor alpini. Asigur familiile celor trei sublocotenenţi că le suntem alături în cumplita suferinţă şi le vom rămâne sprijin, de acum înainte. Întreaga Armată va preţui sacrificiul sublocotenenţilor post-mortem Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader şi le va păstra o veşnică şi pioasă amintire”, a transmis ministrul Ţuţuianu.

Cei trei militari vor fi înmormântaţi cu onoruri militare sâmbătă, începând cu ora 13.00.

Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuţ Toma va fi înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lereşti, sat Voineşti, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung, toate din judeţul Argeş.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în urma căruia trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi. Toţi militarii erau de la Batalionul de Vânători de Munte de la Câmpulung Muscel.

"Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului", anunţa MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.