Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a discutat, în cadrul unei întrevederi cu ministrul britanic pentru Forţele Armate, James Heappey, despre parteneriatul strategic româno-britanic, dar şi aspecte legate de situaţia de securitate regională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvăr a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul britanic pentru forţele armate, James Heappey, în marja Forumului de Securitate de la Varşovia.

”În acest cadru a fost reiterată importanţa parteneriatului strategic româno-britanic, bază solidă pentru cooperarea excelentă în domeniul apărării, reflectată în proiecte concrete bilaterale. A fost salutată, în context, intrarea recentă, în data de 27 septembrie, în serviciul Forţelor Navale Române, a primei dintre cele două nave vânător de mine britanice din clasa Sandown. De asemenea, în cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte legate de situaţia de securitate regională, pe fondul războiului de agresiune al F. Ruse împotriva Ucrainei”, a arătat, miercuri, MApN.

Tîlvăr a salutat sprijinul partenerului britanic acordat Kievului pe linia instruirii, prin intermediul misiunii INTERFLEX, la care participa şi România.

El a apreciat, de asemenea, atenţia şi sprijinul acordate de către partenerul britanic şi Republicii Moldova, partener estic vulnerabil în contextul strategic actual şi a evidenţiat, la rândul său, repere importante ale cooperării româno-moldovene în domeniul apărării.

De asemenea, a fost evidenţiată importanţa menţinerii dialogului politico-militar atât la nivel înalt, cât şi a celui la nivel de experţi, în vederea implementării proiectelor bilaterale existente, cât şi a identificării de noi oportunităţi de cooperare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.