Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, luni, despre o posibilă vaccinare a populaţiei în farmacii, că a avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creşterea accesibilităţii la vaccinare este un element esenţial şi există un astfel de model în multe alte ţări europene”, a spus Alexandru Rafila, despre proiectul ministerului privind vaccinarea în farmacii. 

Ministrul Sănătăţii a arătat că acest lucru nu se poate face dintr-o dată, pentru că este nevoie de o instruire specifică a farmaciştilor.

”Am avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii”.

”Până la urmă, este o scurtare a timpilor pe care o persoană trebuie să îi parcurgă pentru a putea să fie vaccinat. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot, referitor la vaccinul gripal, sezonier”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă se va putea aplica din acest sezon vaccinarea în farmacii, Rafila a răspuns: ”Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru, cum spuneam, ea trebuie făcută încât să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacii”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.