Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a numit o nouă conducere la IPJ Bacău, pentru un mandat de 3 luni, posturile rămânând vacante ca urmare a sancţiunilor aplicate în legătură cu gestionarea cazului de la Oneşti, când doi oameni au fost ucişi într-un apartament de un bărbat nemulţumit că îşi pierduse locuinţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu data de 5 martie 2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar şef de poliţie Buliga Toader a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Comisarul şef de poliţie Buliga Toader are peste 25 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuţii manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În perioada 2018 - 2020 a ocupat funcţii de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 şi până în prezent, a ocupat funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I.

”Cu aceeaşi dată, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Bălău Constantin Dragoş a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, transmite ministerul.

Comisarul şef de poliţie Bălău Constantin Dragoş are peste 23 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind şef al Poliţiei Muncipiului Roman.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri seară, referindu-se la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului. Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.