Guvernul României a adoptat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate. Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.
Potrivit Ministerului Eeducaţiei, 150 de milioane de lei vor vi utilizate pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educaţiei este să asigure accesul la activităţile didactice la distanţă elevilor din medii defavorizate, înmatriculaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar.
”Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.
Premierul Ludovic Orban a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de joi, că bani din Fondul de Rezervă al Guvernului vor fi alocaţi pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii care nu au acces la tehnologie pentru a face cursuri online.
Potrivit estimărilor autorităţilor, aproximativ 250.000 de elevi nu au posibilitatea de a participa la cursurile online.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.