Ministerul Transporturilor anunţă că Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic CF1 Witting este operaţională, aceasta având 10 paturi destinate bolnavilor cu COVID-19. Medici, asistenţi şi infirmieri au fost detaşaţi pentru a asigura personalul secţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Transporturilor, la eforturile de a combate pandemia COVID-19, Spitalul Witting contribuie, de marţi, cu 10 paturi din secţia ATI. 
 
Din reţeaua de 15 spitale a Ministerului Transporturilor, 10 sunt unităţi suport COVID-19. 
 
"Le mulţumesc medicilor, asistenţilor şi infirmierilor care au fost detaşaţi la Witting pentru a asigura personalul necesar”, a afirmat ministrul Cătălin Drulă, citat în comunicatul ministerului.
 
Ministrul şi-a exprimat aprecierea şi pentru sprijinul instituţional primit de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii. 
 
"De asemenea, aş dori să adresez o rugăminte tuturor oamenilor: mult a fost, sperăm că puţin a rămas. Un efort susţinut de respectare a măsurilor de protecţie şi încrederea în vaccinare reprezintă şansa noastră de a reveni la o viaţă normală”, a adăugat ministrul Cătălin Drulă.
 
Medicul Alexandru Gâdea, liderul sindicatului "Salus" din Spitalul C.F Witting a relatat pentru News.ro situaţia din secţia de ATI a unităţii sanitare. Practic, acolo există 16 paturi ultraperformante de ATI care stăteau nefolosite încă din 15 ianuarie pentru că nu există personal medical care să le folosească. În tot acest timp, nu au fost detaşaţi aici medici de ATI, spunea medicul, chiar dacă secţia de ATI Covid are nevoie de un normativ crescut de personal.
 
Ministerul Transporturilor, în a cărui subordine se află unitatea medicală, a anunţat că, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă lucrează pentru găsirea unei soluţii de operaţionalizare a secţiei ATI de la Spitalul Witting. Măsurile vizate se referă atât la infrastructura existentă, cât mai ales la asigurarea personalului necesar. ”Mai precis, este vorba de detaşarea de medici specialişti pentru a deservi această infrastructură spitalicească. Demersurile continuă şi se vor finaliza în cel mai scurt timp. Efortul naţional de suplimentare a numărului de paturi ATI, în contextul epidemiologic, este o prioritate pentru întregul sector public din România”, a explicat Ministerul Transporturilor după difuzarea materialului News.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.