Ministerul Transporturilor a precizat, sâmbătă, că lista ţărilor cu care va fi reluat traficul aerian urmează a fi stabilită de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Transporturilor a transmis, sâmbătă, precizări privind reluarea traficului aerian.

”Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile. INSP stabileşte această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Pe durata stării de alertă, până în 15 iunie, Guvernul a stabilit ”suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020”.

Din 15 iunie se va relua traficul aerian spre şi dinspre anumite ţări, dar lista acestora nu a fost deocamdată stabilită.

Secretarul general la PNL, Robert Sighiartau, a postat o listă de ţări pe Facebook: Slovenia, Croaţia, Slovacia, Grecia, Ungaria, Elveţia, Lituania, Norgegia, Cipru, Malta, Austria, Finlanda, Bulgaria, Germania, Cehia şi Letonia.

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă este valabilă această listă, premierul Ludovic Orban nu a confirmat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.