Tulpina holerică depistată în R. Moldova nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, precizează vineri Ministerul Sănătăţii, după apariţia informaţiilor referitoare la izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, transmite Ministerul Sănătăţii referitor la informaţiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

Conform MS, holera este o infecţie care se transmite pe cale fecal-orală, iar consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecţie în ţările unde există o circulaţie a acestei bacterii.

În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

”Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, subliniază instituţia.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.