Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, în urma primelor teste făcute pe probele recoltate de la persoanele confirmate cu coronavirus după repatrierea din Africa de Sud, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că probabilitatea este mare ca persoanele care s-au infectat în Africa de Sud să aibă noua tulpină Omicron, el precizând că acest lucru se va afla după finalizarea analizelor. Una dintre cele două persoane este o femeie de 48 de ani din judeţul Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rafila, despre prezenţa tulpinii Omicron la pacienţii români infectaţi în Africa de Sud: Probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii

UPDATE - Reprezentanţii Prefecturii Braşov au precizat că persoana din judeţ suspectă de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2 este o femeie în vârstă de 48 de ani, repatriată marţi din Africa de Sud. 

"La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi transportată în condiţii conforme protocolului în astfel de situaţii, la domiciliul din judeţul Braşov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă. Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă şi până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2", a transmis sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2", a precizat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre pacienţi din Vaslui şi Braşov.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt  asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.