Programul de screening auditiv a fost extins şi în spitalele din subordinea autorităţilor locale, 188 de unităţi urmând a primi, începând din 24 octombrie, echipamente necesare, au anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat, vineri, Ordinul de ministru pentru aprobarea listei spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale cărora Ministerul Sănătăţii le alocă foduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală utilizată pentru screeningul auditiv.

“Din banii pe care i-am obţinut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare judeţ să se realizeze screeningul auditiv”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Începând din data de 24 octombrie va fi demarată distribuirea echipamentelor în 188 de unităţi sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sămătăţii, ”este deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului ca surditatea să fie depistată cât mai devreme pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat”.

”Screeningul auzului la nou născuţi este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viaţă”, spun reprezentanţii MS.

Prin programul de screening al MS, copiii născuţi în maternităţile de stat din România vor beneficia încă din prima lună de viaţă de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.